BIZ: kansen voor de Bilderdijkstraat

Zoals ruim 40 andere winkelgebieden in Amsterdam gaat ook de Bilderdijkstraat dit jaar voor een BedrijvenInvesteringsZone (BIZ), een ondernemersfonds voor en door ondernemers.

Een BIZ voor de Bilderdijkstraat betekent dat de ondernemers samen investeren in het verbeteren van de kwaliteit van hun straat, zodat de Bilderdijkstraat aantrekkelijker wordt voor bezoekers en ondernemers.

Doordat in een BIZ iedereen financieel bijdraagt, blijven de kosten per ondernemer laag, verdwijnt de free-ridersproblematiek en is er meer budget voor een langere periode (maximaal vijf jaar) waardoor de slagkracht en de continuïteit toenemen. Een BIZ leidt in veel gevallen tot meer betrokkenheid en samenwerking in het gebied. Bovendien zijn collectieve investeringen vaak goedkoper en effectiever.

We zijn al een aantal maanden bezig met de voorbereidingen voor een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor de Bilderdijkstraat. Het doel van de BIZ is meer samenwerking in ons winkelgebied en het aantrekken van meer klanten.

 

Stand van zaken BIZ Bilderdijkstraat

De BIZ-ondernemersverenging Bilderdijkstraat is opgericht, door vier (nieuwe) bestuursleden. Er is een concept BIZ-activiteitenplan en een begroting opgesteld. Op 26 november was een BIZ-informatieavond voor alle ondernemers georganiseerd. De volgende belangrijke stap is de stemming over de BIZ, van 26 januari t/m 20 februari.

 

Stemming over de BIZ van 26 januari t/m 20 februari

De BIZ-stemming is belangrijk omdat:

  • de BIZ-Bilderdijkstraat alleen kan doorgaan als minimaal 50% van ondernemers zijn stem uitbrengt;
  • 67% van de uitgebrachte stemmen moet vóór de BIZ zijn;
  • wordt aan één van deze twee voorwaarden niet voldaan, dan gaat de BIZ niet door.

 

Oprichtingsbestuur BIZ-vereniging Bilderdijkstraat

Voorzitter: Menno Roselaar van Het BED

Penningmeester: Jeanette Scheepers van het Beeldverhaal

Secretaris: Leonie Jeursen van Baksels

Algemeen bestuurslid: Ronald Pronk van Jitty’s Hair and Make-up

 

Informatie-film en speciale nieuwsbrief

Welke activiteiten de ondernemers met een BIZ kunnen financieren en alle andere belangrijke informatie over de BIZ leest u in de speciale BIZ-nieuwsbrief die u hier kunt downloaden.

 

logo