Voorstel ronde bestuur Winkeliers Vereniging DeBilderdijk

VOORWOORD;

 

U bent terecht gekomen op de website van de Bilderdijkstraat. Sinds een korte tijd heeft de BIZ vereniging Bilderdijkstraat een nieuw en voltallig bestuur.

Middels dit schrijven stel ik de volgende vier mensen aan u voor, het nieuwe bestuur van de BIZ vereniging Bilderdijkstraat. Het ‘oudste’ lid is Dhr. Ronald Pronk, (Jitty’s Hair and Make-up) algemeen bestuurslid en marketing, Mevrouw Jeanet Scheepers (Beeldverhaal Amsterdam) Penningmeester, Mevrouw Leonie Jeursen (Baksels) secretaris en social media. Uiteraard horen daar bij een groot aantal ‘vrijwilligers’ bij die ons gaan ondersteunen in en met onze taken. Twee van die gewaardeerde vrijwilligers kan ik hier vast noemen te weten; Ychelle (Bloemboetiek van Deijke) ondersteuning v/d secretaris en de SNS bank ondersteuning v/d penningmeester.

Samen met alle en zo’n 120 ondernemers in de Bilderdijkstraat gaan wij de uitdaging(en) niet uit de weg. Wij staan we aan het begin van een lange reeks mooie, spannende en vooral, voor de lange termijn, uitgesproken en bijzondere ontwikkelingen van de Bilderdijkstraat én Amsterdam West. Het eerste begin ziet u nu al d.m.v. deze geweldige website. De volgende stap is de Bilderdijkstraat de BIZ in te krijgen en daar aansluitend gaan de ‘paarden los’… Samen positieve verandering aan brengen aan ons werk- woon- en leefgebied; de Bilderdijkstraat wat straks de meest uitgesproken winkelstraat te midden van het “HallenKwartier” worden zal.

 

Veel plezier op deze site v/d Bilderdijkstraat.

 

Met vriendelijke groet, Menno Roselaar, Voorzitter (Het BED Amsterdam)

_D3_7754

Naam: Menno Roselaar

Winkel:  Bedden Speciaalzaak: Het BED Amsterdam     

Functie bestuurslid:  Voorzitter BIZ vereniging Bilderdijkstraat.

Binding met de Bilderdijkstraat:

Als zelfstandig ondernemer vind ik de Bilderdijkstraat een perfecte locatie in de stad Amsterdam. Tevens een uitgelezen straat om in te ondernemen qua ligging, doorvoer en diversiteit aan soorten winkels en ondernemers en uiteraard het idem aan winkelend publiek wat er in te vinden is.

Waarom ben je bestuurslid?:

Na jaren aan de ‘zijlijn’ gestaan te hebben vind ik dit moment een belangrijke mijlpaal om wel of niet in te stappen. In Amsterdam zelf en dus ook in de Bilderdijkstraat en als vaker genoemd het “Hallenkwartier” staat veel nieuws te gebeuren en op het spel. Belangrijk is om vooruit te kijken, aan te gaan voelen waar deze spreekwoordelijke ‘boot’ naartoe vaart en gaat aan leggen. Voor mij is dit een vanzelfsprekend moment om ja tegen deze functie te zeggen en er samen uit te kunnen gaan halen wat er mogelijk in zit.

Wat is je ideale toekomstbeeld voor de straat?:

Das de lastigste vraag die erbij zit… Persoonlijk vind ik dat het zgn. “Hallenkwartier” het meest veelzeggende is. Daarnaast als één v/d honderd zoveel ondernemers in de Bilderdijkstraat vind ik het super belangrijk dat de Bilderdijkstraat een duidelijke identiteit krijgt met een even zo duidelijk beeld (-merk) er aan gekoppeld. Waar diversiteit, veiligheid, schoon/opgeruimd, ruimdenkendheid en enthousiasme de boven tonen voeren. Wat is nu mooier om na jaren even om te kunnen kijken en te kunnen zeggen kijk is wat we met z’n alle bereikt hebben en wat een geweldige winkelstraat is de Bilderdijkstraat geworden te midden van het Hallenkwartier…!!

 

 

IMG_4065

Naam:  Ronald Pronk

Functie bestuurslid: algemeen bestuurslid focus op marketing

Binding met de Bilderdijkstraat: 

Ik heb een binding met de Bilderdijksraat omdat het een straat is met potentie zonder poeha. Deze straat is typisch een straat waar je Jan en Alleman op straat ziet lopen. Eem heel divers beeld qua soorten mensen, geloof, afkomst, leefstijl. Een echte potporrie. Daar passen wij met onze zaak goed tussen. Wij ondernemen nu 12 jaar in deze straat en het zijn juist de mensen die hier komen die bij ons passen. Wij voelen ons dan ook thuis in deze straat.

Waarom ben je bestuurslid?: 

Ik was in het eerste bestuur Secretaris en zelfs kort Voorzitter. Ik ben nu een 2,5 jaar actief als bestuurslid van de Winkeliersvereniging DeBilderdijk. Waar mijn passie ligt is in kansen zien en deze waar te maken. Ik denk dan ook dat visie een eigenschap is die bij me past. Ik vind het ook geweldig om mijn visie met mensen te delen en ook hen te enthousiasmeren voor dat ideale toekomstbeeld. Samen op weg, samen stat je sterk. Als bestuurslid heb ik de afgelopen drie jaar veel richting kunnen geven aan de toekomst van de straat. Het streetbranding project wat er aan komt is daar een mooi voorbeeld van.

 

Wat is je ideale toekomstbeeld voor de straat?: 

Mijn ideale toekomstbeeld voor de straat is dat er gekozen wordt voor een richting en dat we met zijn allen die identiteit gaan uitstralen. En dat is weer precies waar het Streetbranding traject over gaat. Ik zou graag zien dat de Bilderdijkstraat binnen 10 jaar genoemd wordt als 1 van de parels van Amsterdam. Dat kan is je consequent gaat bouwen op een identiteit die herkenbaar is een aansluit bij de huidige consument. Als ons dit leuk dan hebben we niet alleen een straat om trots op te zijn, de kassa zal dan ook harder en vaker rinkelen.

Marketing is mijn passie en dit onderdeel is wat mij betreft daarom ook de belangrijkste opgave. Een spannend moment voor ons als nieuw bestuur is nu de Officiële draagvlak meeting voor de BIZ die begin 2015 zal plaatsvinden. Gaan we deze stemming halen dan zijn onze kansen direct een veelvoud zo groot.

Mijn ideale toekomstbeeld is dat we samen een identiteit bouwen die van ons is, waar we trots op zijn en één die door de consument gezien wordt als onderscheidend en relevant. Kortom een parel in Amsterdam!

 

 

 

Beeldverhaal Amsterdam

Naam: Jeanet Scheepers

Winkel: Beeldverhaal

Functie bestuurslid: Penningmeester

Binding met de Bilderdijkstraat:

Ik moet heer eerlijk zeggen dat het niet zo zeer alleen de Bilderdijkstraat is, maar een binding met de hele buurt. Wat de Bilderdijkstraat wel bijzonder maakt zijn de mooie hoge bomen en een paar wel heel mooie bijzondere gebouwen die er staan. Daardoor is het een straat met geschiedenis.

Waarom ben je bestuurslid?:

Als ondernemer is het belangrijk om te weten wat er gaande is in de straat. Ik probeer dan ook als bestuurslid te luisteren naar mijn collega’s, door even langs te gaan en een praatje te maken en horen wat er leeft, zodat we dit kunnen meenemen in onze beslissingen.

Wat is je ideale toekomstbeeld voor de straat?:

Een gezellige veilige straat waar het fijn winkelen is met een mooi veelzijdig aanbod.
Internet is makkelijk, maar er gaat niets boven een winkel waar men terecht kan voor advies en je het gevoel krijgt dat je als klant een fijne aankoop hebt gedaan.

 

_D3_8048

Naam: Léonie Jeursen

Winkel: Baksels

Functie bestuurslid: Secretaris

Binding met de Bilderdijkstraat:Met Baksels ben ik pas ruim één jaar bezig als ondernemer in de Bilderdijkstraat, maar ik zie zoveel potentie in de straat. Er zitten ontzettend veel leuke (speciaal)zaken hier, maar je moet even weten waar je moet zijn. De Bilderdijkstraat is echt een verkeersader in de stad, iedereen sjeest keihard voorbij op de fiets, scooter of in de auto. Het is aan ons om iedereen van die fiets af te krijgen en te laten zien hoe leuk het hier is. De Bilderdijkstraat heeft echt alles, je hoeft het centrum niet in hoor!

Waarom ben je bestuurslid?:  Toen ik hier begon met ondernemen zag ik heel veel verbeterpunten in de straat en ik had daar altijd wel commentaar op. Nu dat er een mogelijkheid is om inspraak te hebben en om me er mee te bemoeien vind ik dan ook dat ik dat moet doen. Bovendien zie ik het als een leermoment, ik heb nog nooit in een bestuur gezeten.

Wat is je ideale toekomstbeeld voor de straat?:

Dat de Bilderdijkstraat een leuke, schone, fijne straat is waar mensen uit de buurt, maar ook mensen uit andere delen van de stad én van buiten de stad graag hun boodschappen komen doen.